Beethoven

Beethovens Vioolconcert

Dirigent Dmitri Liss | Viool Sayaka Shoji
5 apr
-
8 apr
 • do 5 apr
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • vr 6 apr
  20:30
  Chassé Theater, Breda
 • za 7 apr
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
 • zo 8 apr
  14:15
  Theater aan de Parade, Den Bosch
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Een complete avond Beethoven! Om je vingers bij af te likken. Zeker met chef-dirigent Dmitri Liss op de bok en de jonge Japanse violiste Sayaka Shoji die zich vastbijt in het Vioolconcert van de meester. 

dirigent Dmitri Liss
viool Sayaka Shoji

Beethoven
Ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
Beethoven Vioolconcert
Beethoven Symfonie nr 7

Chef-dirigent Dmitri Liss, een vaste gast bij het Beethovenfest in Bonn, heeft een geheel eigen visie op Beethoven. En dat laat Liss horen in een compleet Beethovenprogramma waarin het majestueuze Vioolconcert niet mag ontbreken. Het allereerste echt romantische concertwerk van de Duitse grootmeester. Liss pleitte zelf voor de jonge Japanse violiste Sayaka Shoji als soliste. The Independent is het met hem eens: ‘an emergent star, no question!’ Vergezeld door de beroemde Zevende Symfonie, door Wagner ooit de ‘apotheose van de dans’ genoemd, staat dit programma garant voor een avond puur genieten.

Bij dit concert is de Wolfgang-app beschikbaar bij Beethovens Zevende Symfonie. De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het BankGiroLoterij Fonds.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info