Mendelssohn | Schumann | Nielsen

De muzikale strijd van Schumann en Nielsen

Dirigent Stefan Blunier | Cello Andreas Brantelid
12 apr
-
14 apr
Data & tickets
 • do 12 apr 2018
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Geweest
 • vr 13 apr 2018
  20:30
  Concertzaal , Tilburg
  Geweest
 • za 14 apr 2018
  20:30
  Chassé Theater, Breda
  Geweest

Een gevecht tussen pauken, een innerlijke strijd en de strijd der elementen. Strijd vormt de rode draad in dit concert. Met alleen maar winnaars: de luisteraar die wordt getrakteerd op fantastische muziek en musici. 

dirigent Stefan Blunier
cello Andreas Brantelid

Mendelssohn
Hebriden Ouverture
Nielsen Symfonie nr 4 ‘Het Onuitblusbare’
Schumann Celloconcert

Bij dit concert is de Wolfgang-app beschikbaar bij Nielsens Vierde Symfonie 'Het Onuitblusbare'. De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het BankGiroLoterij Fonds.

 

De elementaire wil om te leven is onuitblusbaar’, schreef de Deen Carl Nielsen bij wijze van programma achter zijn Vierde Symfonie. Een schrijnende opmerking; de dramatische symfonie met een fantastisch gevecht tussen twee pauken, ontstond tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook Schumanns Celloconcert is vol van strijd, al was dat vooral een innerlijke. Desondanks klinkt het in handen van een groot cellist als de Deense Andreas Brantelid als ‘een van de mooiste romantische celloconcerten’. Mendelssohns Hebriden Ouverture, zijn verklanking van de natuurlijke akoestiek van de Schotse zeegrot Fingal’s Cave, is daarbij een mooi voorbeeld van een strijd der elementen.