Liszt | Beethoven | Tsjaikovski

Beethovens keizersconcert

Dirigent Dmitri Liss | Piano François-Frédéric Guy
21 sep
-
23 sep
Data & tickets
 • vr 21 sep
  20:30
  Chassé Theater, Breda
  Geweest
 • za 22 sep
  20:00
  Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
  Geweest
 • zo 23 sep
  14:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
  Geweest

Een feestelijk openingsconcert met Beethovens vorstelijke Vijfde Pianoconcert. En natuurlijk heerlijke muziek van Tsjaikovski en Liszt.

Dirigent Dmitri Liss
Piano François-Frédéric Guy

Liszt Les Préludes
Beethoven Pianoconcert nr 5
Tsjaikovski Suite nr 3
 

Bij een lustrumseizoen hoort zowel terugblikken als vooruitzien. Tsjaikovski’s Derde Suite is beide. Het eerste werk dat philharmonie zuidnederland ooit speelde, klinkt bij deze seizoensopening onder chef-dirigent Dmitri Liss zelfverzekerder dan ooit. Die zelfverzekerdheid klinkt ook in Beethovens vorstelijke en imposante Vijfde Pianoconcert: het werk dat hij in eerste instantie schreef als ode aan Napoleon. De Turkse solist Fazil Say kent de spanningen in dit werk als geen ander. The Guardian noemde zijn vertolking in een vijfsterrenrecensie ‘essentieel’ om echt van Beethoven te kunnen genieten. En dat samen met Les Préludes van Liszt: het eerste werk dat het predicaat ‘symfonisch gedicht’ kreeg.

P.S. Helaas heeft Fazil Say wegens een blessure zijn optreden af moeten zeggen. Daarvoor in de plaats zal François-Frédéric Guy soleren, een zeer waardige vervanger die wereldwijd wordt geroemd om zijn interpretatie van Beethoven’s werk. 

Tijdens deze concerten kun je bij Tsjaikovski’s Derde Suite gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


 

 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info