do 4 okt - za 6 okt
Chen | Ravel | Skrjabin

Skrjabins Prometheus

Dirigent Dmitri Liss | Piano Jean-Efflam Bavouzet | Regie Michel Sluysmans | Lichtkunstenaars Blauwe Uur | Tekst Jibbe Willems | Acteurs René van Zinnicq Bergmann en Sanne Samina Hanssen | Koor Brabant Koor | Koordirigent Louis Buskens | Coproducent Theater aan het Vrijthof
4 okt
-
6 okt
 • do 4 okt
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
 • za 6 okt
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Een unieke totaalervaring van Skrjabins Prometheus én Ravels Pianoconcert voor de linkerhand. Een perfecte jublieumvoorstelling!

Dirigent Dmitri Liss
Piano Jean-Efflam Bavouzet
Regie Michel Sluysmans, Toneelgroep Maastricht
Lichtkunstenaars Blauwe Uur
Acteurs René van Zinnicq Bergmann en Sanne Samina Hanssen, Toneelgroep Maastricht
Tekst Jibbe Willems, Toneelgroep Maastricht
Koor Brabant Koor
Koordirigent Louis Buskens
Coproducent Theater aan het Vrijthof

Chen Itinéraire d'une illusion (Wereldpremière in het bijzijn van componist Qigang Chen)
Ravel Pianoconcert voor de linkerhand
Skrjabin Prometheus ‘gedicht van vuur’

Itinéraire d’une illusion is een compositieopdracht van Carnegie Hall New York, China National Centre for the Performing Arts Beijing, philharmonie zuidnederland, Philharmonie de Paris en L’Orchestre national du Capitole de Toulouse.

Een unieke totaalervaring
Een ‘Gesamtkunstwerk’ van licht en geluid, daar droomde Alexander Skrjabin ruim 100 jaar geleden van. Hij stond voor een intensere beleving van de muziek en creëerde daartoe zijn magnum opus Prometheus, naar de gelijknamige legende over de
Griekse titanenzoon die het door Zeus bewaakte vuur stal en terug aan de mensen gaf. Prometheus is het epos over de machtige mens en diens scheppende kracht. Een allesomvattend werk voor 100-koppig orkest, pianosolist en koor van 90 personen visueel
ondersteund door een lichtspektakel.

Toveren met klank, licht en kleur
De droom van Skrjabin wordt werkelijkheid bij philharmonie zuidnederland. Samen met de lichtkunstenaars van Blauwe Uur en acteurs van Toneelgroep Maastricht wordt het één overrompelende totaalervaring van klank, licht, kleur en toneel. Een feestelijke gebeurtenis en prachtige openening voor de heropening van het Theater aan het Vrijthof.

Ravels Pianoconcert voor de linkerhand
Voor de pauze is het genieten van Jean-Efflam Bavouzet. Meermaals keerde hij terug bij het orkest waar hij de allereerste solist was. Nu schittert Bavouzet in Ravels jazzy Pianoconcert voor de linkerhand. Voorafgaand hieraan klinkt een bijzondere internationale opdracht aan China’s meest vooraanstaande componist Qigang Chen.


Dit concert maakt deel uit van de reeks i-Classics concerten.
 


Dit concert staat in het teken van de feestelijke heropening van de Papyruszaal in Theater aan het Vrijthof en is de eerste voorstelling in de reeks openingsvoorstellingen van Theater aan het Vrijthof.
 


De visualisering bij Skrjabins Prometheus wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van philharmonie zuidnederland. Het optreden van Jean-Efflam Bavouzet wordt mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland
 


Skrjabins Prometheus is mede mogelijk gemaakt door DSM.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info