Hannes Minnaar

Hannes is een van de Nederlands meest succesvolle pianisten

Hannes Minnaar studeert aan het Conservatorium van Amsterdam af bij Jan Wijn met een 10 en onderscheiding. Daarna volgt nog lessen bij Willem Brons, Menahem Pressles en Ferenc Rados.

Hannes Minnaar soleert bij veel orkesten en geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Hij was te gast bij pianofesitvals in Bordeaux, Guengzhou en La Rodue d’Anthéron. Hannes heeft op veel bijzondere plekken zoals:

  • Concertgebouw (Amsterdam)
  • Gewandhaus (Leipzig)
  • Musashino Hall (Tokio)

 

In 2008 wint Hannes de tweede prijs van de internationale concoursen in Genève ‘Concours de Genève’. En in 2010 wint hij de derde prijs van de ‘Koningin Elisabeth Wedstrijd’ in Brussel. Hij wordt internationaal bekend.

Hannes Minnaar is ook al kamermusicus bekend. In 2011 wint hij, samen met zijn Van Baerle Trio, de eerste prijs bij concoursen in Lyon (CIMCL). In München (ARD) de tweede prijs in 2013 en in 2014 treden ze op in de serie ‘Rising Stars’.

Hannes heeft vijf pianoconcerten van Beethoven laten opnemen. Deze heeft hij cd gezet en die werden door de nationale en internationale pers zeer goed ontvangen. De solocd’s die Minnaar uitbracht werken met enthousiasme ontvangen. Zijn debuut cd wordt bekroond met een Edison en hannes Minnaar krijgt een artikel in Gramophone.

concerten

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info