Pianoconcert

Overweldigend! Uw hart begint al sneller te kloppen, de solist komt op, slingert donderende cascades klavierklank rond schallend koper, laat verstilde pianotonen als regendruppels neerdalen tussen zacht tokkelende strijkers. Het is magisch wat een pianoconcert teweegbrengt! 

philharmonie zuidnederland geeft elk jaar de beste pianisten een podium voor een overweldigend pianoconcert: Dejan Lazić, Boris Giltburg en natuurlijk onze ‘eigen’ Nederlandse grootmeesters Ronald Brautigam en de pianobroers Lucas en Arthur Jussen.

De viool en de piano zijn de sterren van het klassieke podium. Veel componisten waren zelf virtuozen op de vleugel. Beethoven, Mozart, Chopin, Rachmaninov en Gershwin – ze schreven hun melodieën in eerste instantie voor zichzelf, maar werkten ze gelukkig uit tot de mooiste pianoconcerten.

concerten

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info