Schouwburg / Theater Sittard De Domijnen

Het theater

De stadsschouwburg Sittard dateert uit 1958 en kent een rijke geschiedenis met veel artiesten en producties. In 2014 werd het theater grondig opgeknapt: de grote zaal kreeg bijna 800 nieuwe stoelen en de kleinere Charles Eyck-zaal werd omgevormd tot het nieuwe thuishonk van theatergezelschap Het Laagland.

De Charles Eyck-zaal werd tegelijkertijd in twee delen opgesplitst. Er kwam een scheiding door een nieuwe tribune met 180 plaatsen. De zaal heeft geen podium, maar een vlakke vloer, waardoor het publiek makkelijk betrokken kan worden bij de voorstelling. Het andere gedeelte werd ingericht als foyer.

Ondanks deze modernisering zijn er plannen om een nieuw theater te bouwen.

De Domijnen. Grondstof voor culturele vernieuwing

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle cultuurinstellingen in de regio wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken.

De Domijnen is de voortzetting van Museum Het Domein, BiblioNova, Stadsschouwburg Sittard-Geleen en het Euregionaal Historisch Centrum. In 2016 sluit Filmhuis Het Domein hierbij aan.

De Domijnen kent de volgende onderdelen: Collecties & Informatie, Educatie, Exposities, Podium en Extra! (waarin de stedelijke programmering is ondergebracht)

concerten